søndag den 3. oktober 2010

Kender I dét?

Nogle gange har man lidt brug for weekend – ovenpå weekend´en. Jeg tror godt den følelse kunne komme over mig engang i aften, ovenpå et døgn med turbo-tosser i hele huset.

Jeg har i skrivende stund fem pigebørn i huset!

1-2-3 store piger der har brugt tiden på at surfe internet, danse hiphop for fulde drøn på 1. salen så lamper gynger hernede, sminke sig som det første når de vågner, se film og gnaske chips som godnatsekvens på luftmadrasser, fortælle halvdårlige vittigheder og kærestehemmeligheder, mere internet, mere hiphopdans, grin, fjol og snaksnaksnaksnaksnaksnaksnak…………..

1-2 småpiger der tager den mere med ro. Der leges Barbie ovenpå i hiphop-kaos´et, men de tager det oppefra og ned. Jeg tror bare de er lidt taknemmelige over at måtte se på ;-)

Her er knald på – og det har der været siden kl. 14 i går, da den første veninde indfandt sig.

Oveni hatten fik vi gæster til kaffe; min mor stak hovedet indenfor, avec sød, ny kæreste der skulle præsenteres. Jeg har mødt ham før, men det havde Søren og pigerne ikke. Det gik rigtig fint, for Gert er sød og rar, rolig og tålmodig. Det blev han næsten også nødt til at være, i det kaos han kom til i går…

I dag lukker jeg mig lidt mentalt ud af børneflokken, og holder mig stille i baggrunden. Prøver at ignorere alle de kåde pigegrin og musikken der brager ud deroppe – for de hygger sig, og det skal de have lov til lige så længe de kan. Jeg prøver bare at skabe min egen lille bobbel af ro, og om lidt slæber jeg symaskine, overlocker, stoflager og mønsterpapir ind på spisebordet. Dét er nemlig søndagshygge for mig.

Nåja. Fik jeg sagt, at selvom man skulle tro der ikke kunne presses mere ind i denne weekend, formåede Asta også at knække en tand eller tabe en plombe i går? Jeg er ikke helt sikker på hvilken af delene, for med de plasticfyldninger man bruger nu, ligner det godtnok en tand rigtig, rigtig meget. Jeg tror det er en plombe – men uanset, bliver jeg nødt til at få en tid ved tandlægen til hende i morgen.

Farvel weekend. Goddag mandag. Jeg håber du er nådig.

3 kommentarer:

kludemutter sagde ...

Ja, du kan tro jeg kender det ;)
Så kan man næsten ikke vente på det
bliver weekend igen, og en af den der er ikke skal ske noget i.

Yt

Gaia sagde ...

Det lyder som en super skøn weekend. Glæd dig over, at de vil hygge hos jer - pludseligt bliver der STILLE - det lover jeg - vi har mange, mange gange lagt hus til lignende hygge - og nu er de største flyttet hjemmefra...

Frk. Hverdag sagde ...

Uhh ja. Selv hende der er på barsel, kan have det sådan.
God mandag i morgen.