tirsdag den 31. marts 2009

Flashback til ´80erne

Jeg har lige gjort det igen. Set Dirty Dancing "for the umphtie´th time". Den holder stadig :-)

Billedet er lånt herfra, og jeg kan altså bare ikke stå for den scene...

Jeg har prøvet at fornægte det i mange år, men den går bare ikke. Jeg siger altid, at jeg ikke er til kærlighedsfilm, men når det kommer til denne her må jeg æde mine ord. Sorry.

Jeg tror, det har noget at gøre med den alder jeg havde da jeg så den første gang. Spæd teenager (og sikkert drønforelsket i en-eller-anden dumsmart fyr med knallert), ung og påvirkelig med et blødt hjerte og et sug i maven når Patrick Swayze tonede frem på skærmen. I læderjakke. Midt om sommeren.

Jeg har det samme forhold til andre film fra den periode. La Bamba, for eksempel. Ååååh, suk, som ham Ritchie Valens da bare var for lækker! I filmen, altså - for jeg kan helt ærligt ikke huske hvordan han så ud i virkeligheden.

Det er sjovt, som sådan en lille film kan sætte gang i tankerne. Lige nu sidder jeg og tænker tilbage, på en tid med hårlak i tykke tåger, pink chiffon-hårpynt, matchende cardigans og gamachebuks med syede pressefolder og elastik under foden, slik til 5 og 10 øre stykket (dét skulle lige være i dag, så var jeg den der var kørt på tanken nu...), rulleskøjteture med veninderne, Top10-lister over hvem man måske var forelsket i, plakater på væggene, Miami-grønne klasseværelser, fredage med Eleva2ren (stavede de det virkelig sådan?), de første klubfester, de første øl, eftermiddage til porcelænsmaling, lejrture med klassen og alt det andet.

Ha! Dét er fandeme morsomt :-)

Hvad kan du mon huske...?

2 kommentarer:

Trine sagde ...

uh oh, jeg må indrømme min afhængighed af detop Dirty Dancing... Glad for at vide jeg ikke er ene!
Trine

Kirsten sagde ...

Du er SLET ikke ene, Trine! Jeg så den på arbejdet, sammen med unge på 19-21 år, og både kvindelige og mandlige kolleger mellem 35 og 50 år. Der var ingen der forstillede sig - ALLE elsker den film :-)