fredag den 21. november 2008

På hårdt arbejde

Vi var en flok afsted på filtekursus i aftes. Jeg har aldrig været hos Bente før, men det viste sig at være et rigtig dejligt sted; superhyggeligt, lækre omgivelser og med et varelager der kunne få købetrangen frem i de fleste.

Bente var en rigtig god underviser og formidler. Hun havde rigeligt med overskud til at hjælpe med alle de ubehjælpelige spørgsmål der opstod i løbet af aftenen, og derudover sørgede hun selvfølgelig også lige for at hygge lidt om os med kaffe og the. Det var altså en rigtig dejlig aften, og det er bestemt ikke sidste gang jeg sætter mine ben i Hallund.

Vi havde fire timer til kurset, og efter rådgivning fra Bente, valgte flertallet at forsøge sig med at vådfilte over en skabelon. Dét var altså sjovt at prøve. Selvfølgelig "kom jeg til" at vælge en enormt stor skabelon, så jeg er i dén grad radbrækket i dag. Det er altså tungt arbejde at stå med en klump uld på omkring 400 g, der har suget lige knap 5 liter vand til sig...

Jeg blev selvfølgelig ikke færdig, så i dag er stuebordet dækket godt af med voksdug - og jeg knokler videre. Det er hyggeligt arbejde, selvom det nu godt kan gå hen og blive lidt ensformigt i længden. Og jeg indrømmer det blankt: Jeg snyder mig til alle de pauser jeg kan, for ellers er jeg bange for at armene snart falder af.

Jeg glæder mig til at se hvordan det færdige resultat bliver. Engang...

4 kommentarer:

Pernille sagde ...

Det lyder superhyggeligt :)

Min fars dejlige hustru filtede med os for mange år siden. Det var rigtig hyggeligt og vådt og vores hænder endte helt bløde med rosinfingre :)

Kirsten sagde ...

Jamen, så er der alligevel nogle ting der aldrig ændrer sig - sådan så vores hænder nemlig også ud. Og jeg kan stadig dufte sæbe og lanolin i dag :-)

inge - viva italia sagde ...

Ja, Bente i Hallund, hun er sød... Jeg var på mit første og eneste filtekursus ved hende og kom hjem med en hat.... og dagen efter lavede jeg et par vanter....
Du skal bare frem i skoene og prøve igen, det er sjovt og faktisk også en billig hobby.

Kirsten sagde ...

Velkommen til, Inge :-)

Ja, det er faktisk sjovt, det filtning, og bestemt noget der skal prøves igen (og igen og igen). Jeg skal bare lige til Hallund igen og ha´ hentet materialer hjem til at forsøge mig med, så måske det får vente til januar ;-)