torsdag den 27. november 2008

På forsøgsbasis

Jeg famler mig frem. Forsøget skulle jo gøres med den smukke Noro, og jeg havde bestemt mig for det hæklede murstensmønster jeg så hos Liselotte, men...

I mit tilfælde ligner det altså ikke mursten. Vi er mere ovre i nå´ed skællet fiskehale...

Jeg synes ikke det er helt skidt. Faktisk kan jeg godt lide det. Især farverne, men dem kan jeg jo ikke tage æren for - dét er Noro, helt og holdent. Næh, mønsteret er nu ikke så dumt, og jeg véd godt hvor det går galt med mursten kontra fiskeskæl. Tror jeg.

Jeg har nemlig kun samlet ½ maske op med nålen hver gang, og det giver det lidt taglagte look, har jeg opdaget. Det kan jeg godt lide, og kommer til det næsten hver gang jeg hækler. Jeg ved ikke om det færdige resultat så er lige så slidstærkt som ellers, men pyt, det går jo nok.

Når bare resultatet bliver så kønt som dette her...
Bredden er lige omkring 18-20 cm, og til det har jeg slået 60 masker op. Mønsteret er nemt og ligetil, når man lige får fanget fidusen. Faktisk så nemt, at man snildt kan se en god film imens, uden at gå glip af plottet. Lige noget for mig!

Jeg er lidt spændt på det videre farveforløb, for jeg ved, det er dér jeg som regel får mine tvivl - men indtil videre tyder det da godt. Der er lang vej endnu, før jeg kan varme halsen i Noro.

Jeg blev altså også lige nødt til at lægge et billede ind af forsøg nr. 2: Mit første spæde forsøg med vådfiltning over skabelon. Altså, arhemmn...
Jeg synes den er ok. Ikke smuk, men ok. Vakkelvorn, bulet og skovbundsfarvet kan jeg vel leve med, til gengæld for slidstærk og passende i størrelse til strikketøjet.

Jeg havde håbet at farven blev chokoladebrun, for det var dén jeg lagde øverst da jeg lavede filten. Indeni er den lækker giftiggrøn, lidt skrappere end den læderforstærkning der er syet på omkring "håndtaget" - og jeg ville have elsket kontrasten mellem farverne. I stedet trådte den grønne lidt for meget igennem, og den antog denne her, lidt grumsede, farve. Så blev jeg klog.

Forsøget skal gøres igen. Af første forsøg at være, er den slet ikke så dum. Og det var altså lidt hyggeligt (og også ensformigt!) at lave den. Næste gang skal der bare mere brunt på.

Og så kan jeg måske redde denne her lidt, hvis jeg nu slår mig løs med et nøgle Kauni og den helt store broderenål.......

4 kommentarer:

Pernille sagde ...

Det ser da rigtig godt ud, både hækling og filt.

Fejl kan tit blive fint, så fortsæt du bare med fiskeskæl - det bliver helt sikkert et hit.

Tasken er superflot.
Jeg kender godt det der med at regne med noget, og så sker der noget helt andet. Herfra ser det ret godt ud :)

Dekorationer kunne sikkert blive fint. Men jeg er også sådan en der godt kan lide at dekorere alting, så det skal jeg vel sige :)

Kirsten sagde ...

Jeg er også vild med at dekorere, Pernille. Tingene får sjældent lov at være simple hos mig, så mon ikke det ender med den Kauni-løsning... ;-)

Liselotte sagde ...

Faktisk synes jeg, at det ser mere end lovende ud, dit "fejlbehæftede" halstørklæde, Kirsten. Det bliver da supergodt og tasken/nettet er jeg da helt forelsket i :-)

Kirsten sagde ...

Tak skal du ha´, Liselotte.

Ja, tørklædet er jeg også selv ret vild med - men tasken er jeg nu ikke helt overbevist om endnu... Den er dog skøn og praktisk, og MÅSKE vænner jeg mig til farven med tiden ;-)