onsdag den 5. november 2008

Omstillingsparat

Der kommer til at ske store forandringer herhjemme i den kommende tid. Efter lang tids vejen for og imod, og omkring 1½ års aktiv søgen mens tankerne kværnede videre, lykkedes det i går.

Søren skifter job. Ikke bare sådan på helt almindelig vis. Han har valgt livskvaliteten frem for bekvemmeligheden og det økonomisk sikre. Han har sagt sin gode, faste, vellønnede stilling op, og starter nu som murerarbejdsmand sidst på måneden - og forhåbentlig i voksenlære som murer til januar.

Jeg tror det bliver rigtig, rigtig godt. Mest for ham, men så sandelig også for os andre i husstanden. Det er noget han har villet i mange år, men han har selvfølgelig haft økonomiske skrupler omkring det, og så er det bare ligesom aldrig blevet. Før nu.

Som det er nu, sidder han cirka fem timer om dagen i en firmabil. Har ingen kolleger at tale med, udover telefonisk. Han får kun den friske luft han selv tager efter fyraften. Og han skal være nogenlunde nydelig i tøjet hver dag, p.g.a. hensyn til kunderne. Det lyder underligt, men jeg tror næsten han synes det sidste er det værste. Den regelmæssige barbering er ham imod, han lader hellere skægget stå ;-)

Jeg glæder mig til at se, om murerfaget er hvad han har længtes efter. Jeg tror det, for han elsker at arbejde ude, elsker at skabe med sine hænder, elsker at blive beskidt (han brokker sig i hvert fald sjældent over det...), elsker det æstetiske i en flot murstensvæg - og han længes efter kolleger.

Forandring - vær velkommen!

2 kommentarer:

Pernille sagde ...

Fantastisk - at turde.
Det er bare ikke altid så let, der er så mange forhindringer. Ofte tror man sætter dem selv. Men hvor er det fantastisk når nogen tør og gør det.

Håber det bliver rigtig godt.
I hvert faldt er jeg sikker på at det giver noget på selvtillidskontoen - jeg gjorde det!

Lykke til :)

Kirsten sagde ...

Tak - fra os allesammen, tror jeg.

Her har beslutningen bestemt heller ikke været let. Vi véd vi kommer til at sidde hårdt i det økonomisk, og at der er mange ting i hverdagen der kommer til at blive anderledes - men der er altså bare nogle ting der er besværlighederne værd.

Og mange ting bliver sikkert også nemmere, når vi bare lige får kørt den nye rutine ind :-)