onsdag den 14. juli 2010

Bo. Bedre?

Jeg fyldes med undren og respekt i disse dage, når jeg læser med hos Helle – og glæder mig enormt til at se det endelige resultat på glittet papir senere hen.

Det ligger bare lysår fra min hverdag. Jeg får aldrig et hjem der egner sig til glittede sider i lækre magasiner, for ikke bare at tale om et hjem med nogenlunde styr på lortet.

Jeg er mere sådan typen der hellere end gerne springer en støvsugning over i ny og næ – og lever med det gamle bras jeg har, fremfor at investere i nyt i dyre domme.

Don´t get me wrong. Jeg ville e-l-s-k-e at have et hjem som dem vi ser i bladene, boligreportagerne og vore drømme. Elske det, intet mindre.

Jeg mangler bare de vigtigste ingredienser.

1/ Pengene.

Uanset hvad man har tænkt sig at gøre ved sin bolig, så koster det. Også selvom du bare vil male et eksisterende møbel. *Ka-Chinnng!*, siger det så i den lokale Flügger, og du er lige en lille plovmand fattigere.

Resultat: Mine møbler er stadigvæk brune.

2/ Tiden.

Se ovenfor. Man skal jo for filan også finde en halv time hér, eller en hel eftermiddag dér bare for at få de s**** sættekasser gjort lækre – for, let´s face it, de er sgutte all that som de står lige nu. Og sådan har de så stået i lige omkring et lille år. Og ventet… sammen med den fine hylde, skolepulten, sekretæren og sofabordet.

3/ Evnerne.

Nej, jeg har ej. Nej. Nej, sagde damen.

Evner har jeg masser af, men i boligindretning, eeeeeh… not so much. Jeg er simpelthen ikke i stand til at skille skidt fra kanel med sikker sans hver gang, og kommer således hjem med det ene stykke ubrugelige bras efter det andet. Er jeg så en sjælden gang heldig at finde et Wiinblad-fad, er det selvfølgelig skåret, knækket, limet ucharmerende sammen igen. Hrmpf.

Men håbe kan man vel altid. Eller købe et blad, lukke øjnene og drømme at man bor hos Helle ;-)

3 kommentarer:

helene sagde ...

Det skal du ikke være ked af - du skriver bedre end de fleste!
-Og pu- ha det er dyrt at male....
Har lige købt maling til havebænken - 500.- og det var den billige løsning 3 i èn Grunder, maling og lak i samme bøtte.

En ting du kan gøre er at købe Bolig magasinet til 50.- så får du en gratis rulle tapet fra Flugger med i købet ,efter eget valg..Så kan du da sætte det op på en væg - det er smart....

Helle Thorsøe Nielsen sagde ...

Bo Bedre end hvem, Kirsten? ;). Anyways. Jeg kan love dig for, at jeg absolut heller ikke bor i noget, der minder det mindste om boligreportagernes glansbillede til hverdag.Er såmænd lige præcis ret spændt på, om Mette Helena og co kan få mit hjem til at ligne bare lidt et glansbillede, når de rykker ind i morgen...

Men jeg er heldig at have en mand, der kan lave næsten alt og gerne gør det, og selv at være udstyret med en utrolig godt handelstalent og en masse opfindsomhed og blind tillid til egne (ofte uafprøvede) evner ;). Derfor får mange, mange ting - også maling - ret billigt! ;). Men tiden er bestemt en faktor, vi også kender til. Det er jo derfor, vi har haft så mega travlt med at blive klar. Vi har ingen tid haft i umindelige tider ;).

Det ville i øvrigt være løgn, hvis ikke jeg vedkendte mig, at ungerne trææænger big time til deres mor ovenpå den forgangne uge (og ja, jeg har mega dårlig samvittighed!), og at jeg ikke skylder både min mor og søster 1000 arbejdstimer hver nærmest. Og manden en god middag, massage i timevis...

Anyways - det blev en laaaang og vist lidt mærkelig kommentar. Men jeg glæder mig sandelig også til at se mit hjem som glansbillede, og til at holde fri, dase, rode og lade opvasken stå en dags tid eller 14!

Men uanset, at den måske er lidt malplaceret, så tusind tak for respekten søde Kirsten!

KH

Kirsten sagde ...

Helene: Jeg er såmænd heller ikke så ked af det - men jeg ville lyve, hvis jeg ikke vedkendte mig at jeg virkelig misunder de mennesker der bor smukt, charmerende, finurligt eller bare med helt eget præg på hjemmet. Du kender dem godt; dem der formår at sætte deres helt eget fingeraftryk på a-l-t, og med stor succes. Dén evne gad jeg godt have :-)

Og Helle: Bedre end hvem? Bedre end mig, s´gu ;-) Og jeg er bestemt ikke blind for det faktum at I må have haft rygende travlt den sidste tid - dét er nemlig én af grundene til at jeg ikke selv formår noget sådant. Jeg orker det simplethen ikke. Kald mig bare doven.

Jeg er heller ikke blind overfor det faktum at dit og andres hjem sikkert ikke er boligreportageegnet på en almindelig onsdag. Det er nemlig en umulighed for alle børnefamilier, vil jeg vove at påstå...

Men uanset: Jeg glæder mig til at se resultatet, og håber du lader et ord falde om hvornår vi skal købe bladet :-)