torsdag den 10. december 2009

Bui´nnes is a´boomin´!

*Advarsel! Hvis du er uinteresseret i rå, partisk, rendyrket propaganda, skal du ikke længere læse med. Dét der følger er skamros. Helt og aldeles.*

Jeg så film i aftes. Fed film.

Jeg er en sucker for Quentin Tarantino og hans underlige, skæve, dybt voldelige og til tider halvsyge film – om ditto eksistenser. Jeg tror ikke der findes én QT-film jeg ikke har set – og tro mig, der er altså også nogle bommerter imellem.

Det er Inglourious Basterds ikke.

Brad Pitt er ikke en smuk mand i denne her film. Han er vel nærmest lidt tumpet at se på, men hvad han mangler i lækkerhedsfaktor, har han til gengæld tidobbelt i charme, selvtillid og …nåja, strategisk og rå handlekraft. Og en smule ondskab.

Jo, filmen er voldelig. Jo, den er til tider klam. Jo, den er langt ude. Og jo, den er den bedste film QT har lavet siden Pulp Fiction, og det siger ikke så lidt.

Jeg bliver simpelthen nødt til at købe den, for dét er en til samlingen!

6 kommentarer:

mette b sagde ...

Pivskid her - den ville jeg ikke kunne se ;o)

Kirsten sagde ...

Så slem er den altså slet ikke, Mette. Jo bevares, den er temmelig barsk, men når det kommer til blodsudgydelser er den slet, slet ikke slem. Heldigvis da, for dér står jeg også af.

En fugl i hånden... sagde ...

Uha Kirsten, nu pirrer du sandelig til filmnørden i mig. Jeg skrev bachelor om Kill Bill, og begrebet tarantinoesk som en decidret genre. Jeg er VILD med kære Quentin, og glæder mig sandelig endnu mere til at se omtalte film nu! Tak for indlægget og teaseren.

På et enkelt punkt er jeg dog uenig - Hr. Pitt ER da lækker - i alt fald på billedet i indlægget ;-)

Kirsten sagde ...

Jojo, Helle. På billedet... Men dér kan du heller ikke se det voldsomme underbid han render rundt med, og som giver ham det dér bøvede udtryk.

"Gæj-mundet", er vel det nordjyske udtryk der kommer nærmest - så ved du garanteret hvad jeg mener ;-)

Men ved du hvad; du har helt ret, når du bruger udtrykket tarantinoesk, for der er ikke andet ord, der rammer en lang række af film fra hans hånd.

Favoritterne herfra er selvfølgelig
- Pulp Fiction (klassikeren)
- Seven Rooms (som han vistnok lavede sammen med Rodriques?)
-From Dusk till Dawn (Hell Yeah!!! ...og Rodriques igen)
- Reservoir Dogs (mest pga M. Madsen, der kan være ond som ingen anden kan)
- ...måske også Death Proof (ydrk! Dén har jeg det blandet med)

Og nu altså i særdeleshed også Inglourious Basterds.

Se den nu! I aften! :-)

(psst! Jeg er en af de få der stadig ikke er helt overbevist over Kill Bill filmene, selvom jeg synes Uma styrer for vildt deri, og Michael Madsen er ond-ond-ond på den sjove måde. Igen. Måske trænger jeg bare til at gense dem...)

Mette Skøttrup sagde ...

Kirsten, hvor mange af de nævnte film tror du, jeg har set??

Kirsten sagde ...

Mette, for filan... Stakkels, stakkels dig. Du skal sættes hen i sofaen engang, og tvinges til at se alle de gode film :-)