torsdag den 12. november 2009

Vorherre bevares…

Jeg er gået i gang med en noget nær umulig opgave i dag. Den er i hvert fald ganske forfærdelig, og jeg har udskudt den i lang, lang tid – selvfølgelig med det resultat at den nu næsten er vokset mig over hovedet. Pisosse.

Jeg er gået i gang med at rydde op og rydde ud i vores personlige papirer. Årsopgørelser, kontoudtog, garantibeviser, lønsedler, girokvitteringer, forsikringspolicer, pensionsoversigter, BBR-meddelelser, forbrugsafgiftsoversigter, lejekontrakter og pis-og-lort-og-møg står mig om ørerne. Jeg hader det.

Vi hører til det flertal mindretal segment (!) af befolkningen der har et absolut minimum af ordenssans når det kommer til sådan noget. Vores katalogiseringssystem består i at finde en skuffe eller et skab med en smule plads i, og kyle lortet derind. Hver gang.

Jeg hader at skulle beskæftige mig med det. Det er omtrent på højde med en rodbehandling, eller en tur i boomerang´en i Tivoli for mig. Kvalmende.

Og jeg ved godt det ikke bliver hverken sjovere eller nemmere når jeg ignorerer det i månedsvis årevis for så pludselig at tage fat i en omfattende oprydning. Det véd jeg godt.

Jeg ved også godt at det ville være både tidsbesparende og praktisk at have alt det der hejs i små fine charteks og mapper, hvor jeg altid vidste hvor jeg skulle lede. Det véd jeg godt.

Jeg orker det bare ikke. Intentionerne er der skam fra tid til anden, og mapperne bliver også købt – og så strander de dér. Der er så skidemange papirer, folkens! Herre Jemini, jeg har fundet papirer tilbage fra friggin´ 1994 i dag! Over venstre skulder og ud med lortet.

Nu skal det være. Jeg vil gøre en ihærdig indsats – vel vidende at jeg kan sætte i mapper, arrangere og kategorisere alt det jeg vil; det ser sikkert ligesådan ud igen om et års tid eller to.

Sheisse.

11 kommentarer:

DiSign-Keramik sagde ...

Hejsa
Rigtig god arbejdslyst med projektet.
Kender det desværre kun alt for godt.
Har også de bedste intentioner ind imellem. Men i øjeblikket står alle vores papirer i 1½ flyttekasse, lige klar til at sætte i mapper....., men der bliver desværre nok først taget fat på det når der er gået 5 år mere, og så kan man smide det hele ud....

Endnu engang god arbejdslyst....

P.s. har forøvrigt meldt os til at modtage de fleste af vores papirer i E-boks. Så det burde da lette lidt på papir-mængden, forhåbentlig.

Kirsten sagde ...

Tak, DiSign. Nu er jeg trods alt snart ved vejs ende, og har fyldt langt det meste af en stor, sort skraldesæk med papirer af diverse art. Nu mangler (næsten) kun at få sat resten i orden... *suk!*

Og ja; e-boksen må være vejen frem! I morgen...

Nina sagde ...

Vi var der for et par uger siden - jeg føler med dig for det er bare hade opgaven over alle! Men rart er det da når det er overstået og der er et par år til næste sortering ;)

mette b sagde ...

ha ha ha ha... jeg har to kommodeskuffer af den brede slags og en stor kurv fyldt til randen med papirer. Tak for historien om mig ;o)

Og, søde Kirsten. Tusind tak for din dejlige pakke. Hvor er du kreativ og dygtig.
Nålepuden er allerede i brug og englene står på mit sybord op ad væggen... De skal snart op at hænge.
Jeg har haft det hele med til håndarbejde, hvor du fik megen ros :o)

Knuser fra Mette

Anonym sagde ...

Jeg er glad for, at jeg er gift med et ordens menneske. Her er alle papirer på plads, han ved ALTID lige hvor de er.

Kirsten sagde ...

Mette B: Det er s´gu da skønt at vide at man ikke er alene om at være et skodøre til det der med papirerne! Og både et "velbekomme" og et "tak for roserne" er vist også på sin plads her :-)

Anonym: Good grief... Det er virkelig ikke sådan der fungerer her i huset. Her synes Søren alt er på sin plads, så længe JEG ved hvor det er... ;-)

Rakel sagde ...

Åh hvor ved jeg ligge hvordan du har det.. Mit system består af skuffe system til den slags papirer, hvilket vil sige de bliver smidt i skuffen, i værste tilfælde borte og glemt, uåbnede.. Så må man sortere i det indimellem.. Huha...

Kirsten sagde ...

Aah, et tu Rakel? Jeg kan også det der med at finde uåbnede kuverter mange måneder efter. Heldigvis har jeg endnu ikke fundet noget der SKULLE have været åbnet da det landede i postkassen. 7-9-13...

Dilldall-Nina sagde ...

Hei Kirsten! Tusen, tusen takk for det kjempefine retrostoff-stykket med epler. Jeg ble forelsket fra første øyekast. Så fint pakket inn med oransje fløyelsbånd og hyggelig kort. Jeg skal nok sy puter til mine brune skinnsofaer, men det blir nok ikke før etter jul. Jeg lagde et innlegg om vinsten min på bloggen min og linket til deg. Jeg lånte et eplebilde også - håper det var OK.

De beste hilsener for resten av helgen og masse takk igjen. Det var en raus gave! Klemklem fra Nina

Kirsten sagde ...

Velbekomme, Nina! Jeg håber puderne bli´r fine :-)

Kirsten sagde ...

Er bestemt heller ikke et ordensmenneske, hvad papirer angår... men har for længe siden tilmeldt mig e-boks... smart, siger jeg bare...