onsdag den 4. november 2009

Tyvstart

I år vil jeg være med i god tid, når det kommer til alt juleriet. Derfor er jeg såmænd så (ganske) småt begyndt at tænke på julegaver, konfektmageri, indpakning og pynt, småkagebagning, lysdekorationer, hjertefletning og alt det andet der hører sig til.

Nogle af tingene der skal bruges ligger allerede klar på hylderne, og det er altså lidt svært at vente…

003

Heldigvis er der nogle af tingene der skal ordnes i god tid, så nu står der rosiner og hygger sig i procenter på køl.

001

De skal have lov at stå længe, for så senere at komme en tur under kniven og i noget af al den marcipan der skal laves til den skønneste, sødeste, knasende, velsmagende konfekt. Jeg si´r det bare; jeg er en haj, når det kommer til konfekt. Ingen pis. Dét kan jeg!

Jeg elsker den dag (eller de dage, hvis det griber om sig) hvor huset her forvandles til chocolatier-industri. Der skal brændes mandler, hakkes nødder, smages til med orange, mokka og Maraschino, trilles små fine kugler og laves store, vulgære træstammer, dyppes i fuldfed chokolade (ja, både hvid, lys og mørk), trækkes mønstre deri og drysses med krokant og bladguld.

Det er næsten som at være Willy Wonka for en dag, og jeg glæder mig. Bigtime!

3 kommentarer:

mette b sagde ...

Aaaj, det skulle være forbudt at vise billeder af chokolade på sin blog. Jeg. Må. Ha'. Chokolade! Nu!

Imponerende at du ikke har taget bare en lillebitte smule hul på glæderne. Sikke en rygrad!

HELLE sagde ...

Åh ja, jeg er også egyndt at samle ind til årets konfektdag - 2 søndag i advent går det løs her på matriklen, og jeg er vist også lidt af en konfekthaj. Eeeeeeelsker det mere end noget som helst andet juleri. Jeg laver vel 6-8 slags med procenter + det "almindelige" og træstammer. Du lyder nu virkelig også som lidt af en haj - glæder mig til at se billeder af alt det lækre herinde, når den tid kommer. Indtil da, kan du så hygge dig med forberedelserne :-)

Helle - ny blogger og ditto konfektmager af rang ;-)

Kirsten sagde ...

Mette B - jeg kan SAGTENS lade være med at tage hul på godterne, for jeg ved de bli´r bedre af at få lov at vente til de er mixet sammen til noget rigtig, rigtig godt :-) ...men jeg gemmer dem for Søren, for dét er en helt anden historie! ;-)

Helle - velkommen til! Og jeg glæder mig da også til at se hvad du ender med at fremtrylle, for ny inspiration kan a.l.t.i.d bruges :-)