Der er mange ting i denne her verden jeg er god til. Jo, gu´ er der så! Rugbrødsbagning er bare ikke én af dem.
Jeg bor i et rugbrødshus. Vi bruger oceaner af penge på rugbrød til madpakker, og jeg er ved at være godt gammeldaws træt af det. Jeg bager selv alt det andet – hvorfor fanden vil de skide rugbrød så ikke lykkes???
Det går som regel sådan, at smagen er helt igennem genial, men konsistensen/krummen shot to hell. Hvis jeg så en sjælden gang rammer den rette krumme er smagen sådan hen ad *----------*
Flad. Tom. Fersk. Ligegyldig.
Nu må jeg så søge alternativer til individuel forskning udi rugbrødsbagningens ædle kunst. Enten går jeg som sagt i lære hos Gudinde Plum (om ikke af andre grunde, så fordi man dér i hvert fald ikke dømmes på udseende), eller også sender jeg et råb om
Hjæææææælp!
ud i Blogland. Jeg håber det sidste virker, for jeg er da helt ærligt lidt nedslået ved tanken om to lærlingelønne…
10 kommentarer:
Jeg har en go opskrift, bare sig til - du sku' da nødig give en formue for en halv dags brødbagning på Nordsjælland ...
Verdens nemmeste, bedste og hurtigste rugbrød..
5dl kærnemælk
5dl vand
50g gær
1-2 spsk. salt
200g knækkede/skårne rugkerner
60g hørfrø
60g solsikkefrø
400g rugmel
450g hvedemel
Kærnemælk og vand blandes sammen og lunes til lillefingervarme.Gæren røres ud i væsken og resten tilsættes i nævnte rækkefølge og røres rigtigt godt.. mindst 10 min. (Hurra for en god røremaskine)
Dejen hæver 1 time i skålen. Hæld dejen i to forme, glat med vand og prik dejen med en gaffel.. Bare tryk til..
Hæv igen i 30 min og bag dem nederst i ovnen v/200 grader i 1time. Skær først i dem når de er helt kolde..
Jeg kommer dem i plastikposer og opbevarer dem i køleskabet.. Der holder de sig snildt en uge og også lidt mere.. Ofte er de dog spist inden! :o)
Lavendel: TIL! Man kan aldrig prøve for mange gode opskrifter :-)
Laila: Tusind, tusind tak :-) Det skal afprøves first thing i morgen. Jeg skal nemlig først på arbejde kl 15, så det når jeg snildt - og måske når jeg endda selv at smage inden jeg skal afsted :-)
Fisk! Mine rugbrød er omtrent som dine, så jeg er nu begyndt at abbonere på 1 stk. Emmerys rugbrød om ugen gennem Aarstiderne.
Men vil da måske liiige prøve opskriften ovenfor af :o)
Mette B, for filan. Den med Emmerys lyder nu ikke helt tosset. Desværre tror jeg ikke Aarstiderne leverer helt herude - det gjorde de i hvert fald ikke sidst jeg tjekkede. De lokale bagere laver nu ellers også nogle fælt go´e brød, men de er dyyyyre, når man spiser mindst to om ugen...
Netto har i denne uge en super opskrift bog "varm på brød og lun på boller" - eller måske er det omvendt!?? Den er proppet med de lækreste opskrifter - også på rugbrød. Jeg har købt den og synes virkelig det ser lovende ud :)
- og så er den biiiilig. 70 kr :)
Tak, K. Måske man skulle slå et slag omkring Netto, for brødbagebøger er klart med på top 10-listen over "must-haves" :-)
prøv at se opskriften her http://www.anarka.dk/blog/?p=2365
Jeg har ikke prøvebagt den, men er flittig læser af bloggen. Sif brænder virkelig for madlavning og de gode råvarer, og så kan hun skrive, så tårerne triller :-)
Bogen fra Netto har jeg, hvis du vil låne??
Tak skal du ha´, Mette. Der må nærlæses inde en anden gang med mere tid til overs :-) (Har forøvrigt ikke fået nogen ønskemail fra dig endnu... Har du sendt en?)
Mette S - Meget gerne :-) ...og selvfølgelig har du det, din bette bagesmølf! Burde jeg jo nærmest ha´ vidst ;-)
Send en kommentar