lørdag den 17. oktober 2009

Efterårsferieguf

Vi har bagt kanelbagels, Asta og jeg. De er supergode, især med et drys kanelsukker på, sagde den fornuftige mor ;-)

003 

Den der kanelduft og -smag i semigroft brød er helt genial til inde-efterårs-ferie-hygge, og vi elsker dem på alle tidspunkter af døgnet. Jeg vil gerne ha´ rosiner i også, men er bestemt i undertal der, så det kom der ikke denne gang.

Bagels er sjove at være med til at bage når man er lille (men alligevel stor nok til at styre hulske og kogende vand), så kom bare i gang derude. Der er desuden plads til eksperimenteren, for den opskrift jeg har er egentlig bare en grundopskrift på “almindelige” bagels. Det der med kanel og rosiner er resultatet af en lækkersult mens bageriet stod på en dag :-)

Opskriften kommer her, hvis du skulle have lyst:

40 g gær røres ud i ½ l lunken mælk. 100 g smør (el.lign.) smeltes, og tilsættes sammen med 2 spsk honning og 2 tsk salt. 400 g grahamsmel røres i, og dejen får lov at hvile lidt.

(Det er så hér jeg plejer at smide kanel og rosiner i en masse!)

2 æg piskes i, og 6-700 g hvedemel æltes i. Så meget som dejen nu kan tage, indtil den er blank og smidig.

Dejen sættes til hævning til den har nået dobbelt størrelse. Derefter deles den i 24 stykker, og trilles til pølser der fæstnes sammen i enderne med lidt vand. Bagels´ene sættes til efterhævning (ca. ½ time) på enten bagepapir eller smurt plade; i begge tilfælde drysses pladen med groft majsmel.

Bring en gryde vand i kog, og dyp bagels´ene heri én ad gangen. De skal i gryden ca. 30 sekunder, og direkte over på bagepladen igen.

Pensl med æg (og hvis du ikke har kanel og rosiner i, er de gode med et drys af birkes). Bag ved 220 grader i ca. 25 minutter.

Velbekomme! :-)

Ingen kommentarer: