mandag den 14. juli 2008

Med hest og vogn

Vejrguderne var ikke just med os, da vi i fredags bestemte os for at vende bilen mod Dronninglund. Vi skulle til Holtegaard, hvor der i år skulle afholdes DM i hestevognskørsel.

Det så nu nærmest ud til, at det kun var os der ikke var velforberedte til det omskiftelige vejr. Parret foran os hyggede sig i hvert fald gevaldigt, regn til trods.

Vi skulle egentlig bare derover fordi pigernes onkel og morfar skulle lave en lille opvisning i politihundearbejdet. De er begge betjente, og siger glad og gerne "ja, tak", når de bliver spurgt om de vil komme ud og vise hvad hunden kan. Og vi vil altid gerne køre ud for at se på, for det bliver aldrig kedeligt at se det glimrende samarbejde mellem mand og hund.

At vi så også skulle blive grebet af at betragte det ligeså glimrende samarbejde mellem mand og hest - ja, det kom i dén grad bag på os.

Men hvor var det dog flot! Gamle, smukke vogne trukket af fabelagtigt flotte dyr - og med sikker hånd ført af de mest elegante kuske jeg længe har set. Iført køreforklæder, hatte og kørehandsker sad de, og med meget smukt påklædte passagerer - sikkert mest for syns skyld, men det var vi som publikummer rigtig tilfredse med.

Dansk Køreforbund skal have stor, stor ros for et flot arrangement. Det var tilrettelagt rigtig flot, og omgivelserne kunne umuligt have været bedre.

Det var dog ikke kun vogne vi fik at se...

Haflingeren her tog næsten pusten fra mig...

Det bliver ikke sidste gang vi tager afsted for at se hestevognskørsel - vi kan jo altid håbe de lægger det i Nordjylland igen en anden gang. Om de så nogensinde får mig overtalt til at køre i en igen, dét er en helt anden sag.

Ingen kommentarer: