søndag den 30. september 2012

Ingrid Marie

001

Trods det smukke navn og det indbydende ydre, har de aldrig været blandt mine favoritter. Og dét til trods, har vi et træ i haven der snart mister et par af grenene under vægten af alle de fine æbler der lyser flot rødt derpå.

Jeg gider ikke spise dem. De siger mig ingenting.

I tidligere sæsoner er æblerne blevet brugt til mos, tærter, muffins og most. Og fuglefoder.

Mosten var helt klart det største hit, og jeg drømmer stadig om eget mini-mosteri og en æbleplantage der strækker sig langt ud over markerne …eller bare to-tre træer mere end vi har nu ;-)

I år bliver det ikke til most, og vi har ikke godt af alle de søde sager, så hvad gør man så? Lader fuglene mæske sig som foregående år, var plan A.

Nu prøver vi plan B. Under en hyggesnak med naboen, nævnte hun nemlig de snackboller hun bager til børnenes madpakker - med æbler, kanel og rosiner i. Dét lyder som noget der måske kunne gøre Ingrid Marie nyttig.

Første omgang (efter egen forsøgsopskrift, med de ingredienser køkkenskufferne lige bød på) står til hævning nu. Nu håber jeg bare de bliver nogenlunde, for så må der videreudvikles.

Der er nemlig god plads i fryseren, og lige om lidt har vi efterårsferie og tid til at bage. Det kunne jeg faktisk godt gå og glæde mig lidt til…

1 kommentar:

marianne Sa sagde ...

Det lyder som et spændende forsøg -
Selv hører jeg til dem der elsker Ingrid Marie - dog har jeg, sidste år, købt Rød Elstar - der har en lidt friskere smag.
I vores tidligere have havde vi et Ingrid Marie træ - desværre var det sygt og æblerne fyldt med skurv og orm, så de fik også lov til at sidde til fuglene. Det var et dejligt syn med halvspiste æbler og en sulten solsort, og når vi gik ude duftede det af æbler. Nu har vi desværre slet ingen træer men har heldigvis fundet et godt sted at købe æbler.