søndag den 26. september 2010

Diplomati

Okay så. Hvem siger også at det er kokken der nødvendigvis skal tilrettelægge menuen hver aften?

Dagens ret blev ikke modtaget med lige stor glæde af alle i husstanden. Agnes var i hvert fald mindre end begejstret, for asparges er altså ikke lige hendes kop the – medmindre det bliver serveret som suppe, for så ryger det lige ned i løgneren. Go figure.

Hm.

Nu lavede vi så en ordning, for i stedet for at jeg skal lægge hovedet i blød hver evig eneste dag for at komme op med nye idéer til sund og nærende kost, kan de lige så godt give et nap med, mine medlogerende.

Blokken og kuglepennen blev fundet frem under aftensmaden, og hver mand – eller lille dame - blev bedt om at komme på syv ting de gerne ville have på menuen i løbet af den næste måned. Og hep! Nu skal skidtet bare stykkes fornuftigt sammen, og dér er madplanen for den næste tid.

Ingen brok, ingen klagesange, ingen problemer. Pigerne skal selv hjælpe til de dage de har været med til at bestemme (så vidt muligt), og det faldt i god jord. Det hele.

Nu er jeg spændt på hvordan det kommer til at fungere i praksis…..

Og psst! Egentlig meget sjovt at se hvordan sådan en liste ender med at se ud. I vores tilfælde: Go´ gammeldaws dansk husmandskost ved far og ældste datter, en snert af junkfood ved yngste - og fisk, kylling og vegetarisk ved moderen. I sidste ende ender det vist endda med at se helt fornuftigt ud, og det bliver i dén grad varieret!

1 kommentar:

Eva sagde ...

God ide. De kan lige så godt lære at være med i køkkenet. Det lønner sig senere, og det er jo også hyggeligt.
God mandag.