mandag den 25. januar 2010

Spis brød til

Jeg endte med at holde store bagedag i dag. Dét gør jeg jo sådan set så tit, for jeg bor i et hus hvor der bliver sat enorme mængder brød til side hver dag.

Nu er der til fryseren igen. Ikke længe, men alligevel.

Det endte med grovbollerne, som altid.

001

De er fantastiske, når man ikke gider spise rugbrød hver gang, for godtnok er det et hvedebrød, men det er så smækfyldt med klid, kerner og korn at det halve kunne være nok. Og hvis det ikke er, kan man jo altid supplere – som jeg gjorde i dag med finthakkede mandler i mangel af bedre.

Derudover blev det til almindelige kardemommeboller, fordi det ikke skal være klid det hele – og efter aftensmaden ryger der en ordentlig omgang pølsehorn i ovnen, til tøsebørnenes madpakker. Og murerlærlingens, hvis jeg kender ham ret ;-)

Jeg fandt også en gammel traver frem fra de støvede arkiver, som jeg glæder mig til at sætte tænderne i til aftensmaden.

002

De ser grønne ud, ikke? Det er de også i virkeligheden, så det er ikke engang billedet der snyder. Det er helt almindelige hvedeboller – pimpet med ½ glas grøn pesto, og toppet med god olivenolie, groft salt og presset hvidløg.

It´s good to be a baker(wo)man!

7 kommentarer:

Eva sagde ...

Man kan næsten dufte brødet. Pestobollerne lyder som nogen, man skal prøve.

Kirsten sagde ...

De er SÅ go´e, Eva! De skal bare ha´ pesto i rå mængder :-)

Jeg lavede kun en lille portion i dag på omkring 12 små boller, så dér er ½ glas nok - men det er fordi børnene også skal kunne spise dem. Hvis det bare var mig, fik de et helt glas. Og EKSTRA hvidløg ;-)

Lis sagde ...

orv, de sidste der ser godt nok lækre ud og mundvandet løb da ikke langsommere, da jeg læste, hvad du har puttet i dem Uhmmmmmm!!

Jeg er også en stor brødfan, selvom man åbenbart ikke må spise så meget af det. Heller. ;)

zpiffen sagde ...

Uh, lyder godt. Her er det langtidshævede boller der er hittet. De laver nemlig sig selv, næsten. Men mon ikke de ville kunne bruge lidt pesto og hvidløg? Hm, der må eksperimenteres!

Kirsten sagde ...

Lis: De ER lækre - og jeg kunne sagtens ha´ kommet mere af alt det gode i, for ungerne vil også ha´ dem med i madpakkerne i morgen. Go figure. Jeg havde egentlig lidt regnet med at jeg kunne få dem for mig selv... ;-)
Og det er rigtigt; de siger godtnok at man ikke må få for meget brød - men jeg vælger altså at lukke ørerne lidt. Jeg ELSKER brød! :-)


Zpif: Eksperimentér du bare. Det går garanteret godt :-)

mette b sagde ...

Det ser SÅ lækkert ud. Jeg gad godt være tøsebarn hjemme hos dig lige nu ;-)

Jeg bager(bagte en gang?)pestosnegle. Ligesom pizzaditto, men bare med pesto i.

Kirsten sagde ...

Det kan du s´mænd godt få lov til at være ved lejlighed, Mette. Tager du selv madkasse med? ;-)

Og uhmmm... Pesto-/pizzasnegle MÅ kunne kombineres. Den er hermed hapset til idémappen :-)