mandag den 4. januar 2010

Det bli´r ikke meget bedre

*Ironi off*

Go´måren go´måren. Her går det godt. Eller nå´ed.

Lad os nu starte fra slutningen. Bare for at gøre det indviklet.

Jeg har lige afleveret Asta i skolen. Agnes sidder i sofaen og ser Oggy og kakerlakkerne. Hvorfor? Jo, ser I:

Yngstebarnet glædede sig så skidemeget til at komme i skole igen efter ferien, at hun ikke kunne sove i går. Jeg mener virkelig ikke sove.

Vi puttede hende under dynen kl. 20.30 (der var jo ingen grund til at sende hende i seng tidligere, når hun har været længere oppe hele ferien, vel?). Der blev hurtigt ro, og vi anede ikke bedre.

Kl. 22.45 gik vi i seng, og kiggede sædvanen tro ind til pigerne. Asta sov. Agnes læste.

Okay. Så tager vi den dérfra. Ind i vores seng med hende, for kan hun da sove. Ikke?

Nøh. Vi prøvede. Hun blev nusset. Jeg fortalte historier. Hun blev nusset igen. En tår vand. Jeg sang. Nussen igen. Jeg sang. Igen. Jeg holdt min kæft og “sov”. Jeg sang. Igen-igen.

Vi kom igennem alle de sange jeg kunne huske. Klokken 02.30 blev der ro.

02.30!?!

Hvad fanden ligner dét?

Hun blev vækket tidligt i morges (af en ekstremt klatøjet mor), men blev ikke sendt i skole. Det ville simpelthen være urimeligt overfor både Agnes og lærer-Kirsten. Nu får hun i stedet lov at sumpe herhjemme med mig i dag – men hun får ikke lov til at tage en lur. I aften skal hun være træt nok til at sove, uanset hvor spændende det så end er at skulle i skole igen.

Det er – og var – faktisk skidesynd for hende. Hun ville så gerne falde i søvn, og var verdens mest eksemplariske søvnløse barn. Sød, stille og rolig. Og pisserastløs, fordi det ikke ville lykkedes for hende. Stakkel.

Nå. Men for så at gøre historien komplet, stod vi så op i morges til et bryggers der lignede lort. Bogstavelig talt.

Lillelorten* havde tømt vasketøjskurven ud over det hele, skidt på gulvet (i den anden ende af bryggerset, gudskelov) og hentet diverse sjove ting (rawlplugs, sømkasser, sko, engangskanyler til malerarbejde, karklude og paprester) hen på tæppet. Just for he hell of it.

Nåmmen, skal vi så ikke lige tage dén med, så??? Ét styk bryggersrengøring tidlig morgen, jatak. Den klarer vi da lige. Så.

Fuck.

…og fik jeg sagt at Asta også lige var så træt i morges, at hun slog ud i fullblown præpubertær furie? Nå, ikke? Så kan det s´gu også være lige meget.

……………………………..

*som herefter skal benævnes “han, hvis liv hænger i en meget tynd tråd!”.

4 kommentarer:

Kolorista sagde ...

Sikke en nat/morgen - hvis det er nogen trøst (sikkert ikke!) så er det meget morsomt at sidde på den anden side af skærmen og læse om det raserede bryggers - kender det kun alt for godt! Kan du og tøsen nu ha en go dag - trods alt ;-)

Jytte sagde ...

Hold da op hvor en start ... " han hvis liv hænger i en meget tynd tråd " har åbenbart heller ikke brugt sin tid på at sove :o)

mette b sagde ...

Så du trænger da om nogen til en dejlig dag. Send datteren din udenfor hele dagen. Cykle, løbe, lave snemænd, kælke... you name it. Og stik hende en madpakke med, så hun skal spise ude i luften - så kan hun måske sove i aften... Du kan jo gå ud med hende ;o)

Kirsten sagde ...

Tak skal I ha´ :-) Vi får sikkert en dejlig dag, uanset omstændighederne.

Og i lige måde :-)