fredag den 1. januar 2010

“Det er lissom at drikke lykke…”

Citat Agnes, da børnechampagnen blev poppet i aftes :-)

Vi havde en dejlig aften, lige efter vores egen hjemmestrikkede opskrift på hygge. Hvem siger at en nytårsaften skal bestå af dans på bordene, pailletkjoler og Asti til den lyse morgen? Ikke os.

Vi havde bestemt os for en aften hjemme, bare os og min mor. Egentlig i starten mest fordi vi blev nødt til det. Hunde og fyrværkeri er en dårlig combo, og vi blev nødt til at se hvordan Rubuster ville reagere i år. Vi véd at Jagger bliver rasende på krudtet. Han vil ud og æde det, men er ikke bange, så det var ikke ham bekymringerne gik på.

Nåmmenaltså. Mens jeg lavede maden, gik dem jeg elsker i haven. I det begyndende mørke lavede de bål og ristede skumfiduser, mens jeg gik herinde og hørte Queen´s Bohemian Rhapsody. Det er da ikke nogen ringe måde at starte årets sidste aften på, vel?

011

Legehuset har ikke mistet sin julepynt endnu, så med sneklædte kviste på lærketræet og bål lige ved siden af var det helt perfekt at hygge ved. Lige bortset fra at der var så skidefriggin´koldt at skumfiduserne næsten frøs til is inden de ramte ilden ;-)

021

Hovedbeklædningen til de to små djævle lå klar inden maden. Vi havde lagt op til laaaang tid ved bordet, for nytårsaften kan hurtigt blive lang for små utålmodige sjæle.

Forretten havde mor Karen medbragt, så den stod på tarteletter med høns i asparges, og det er guf for både børn og voksne. Hovedretten var fondue (jowjow, vi kører retro herhjemme!) med baconviklede krebsehaler, kyllingefilet, hvidløgsmarineret oksekød, svinemørbrad og meget, meget andet godt.

Mens jeg bagte pandekagerne til desserten lagde djævlene planer…

027

Bevæbnet til tænderne med hjemmeklippet konfetti, tandpastatuber, hundeproppistoler, kæmpeknaldperler og deres far gik de ud i byen… Hvis der på nogen måde er nogen-som-helst der har noget at klage over i dag står vi ikke til ansvar. Nytårsaften er fredet.

Man. Må. Alt.*

De vendte hjem igen med grin fra øre til øre og masser af historier på læben – og intentioner om at skulle ud igen når vi havde skålet nytåret ind.

Og sådan gik det da også. Da klokken var blevet 01 og mormor var kørt hjem, gik hele familien på rov i lilleputbyen. Vi vendte hjem igen kl. 02.40, med m.e.g.e.t trætte, meget kolde børn.

Men de havde fået deres lyst stillet, og nu er der i hvert fald noget at fortælle om i skolen på mandag :-)

………….

*…næsten ;-)

2 kommentarer:

mette b sagde ...

Sikke en dejlig aften, Kirsten. Og uha, det var koldt. -14 her i Tapdrup BRRR!

KH

Kirsten sagde ...

Det var da pissekoldt, Mette. Jeg synes Søren sagde -17 her, så da ungerne skulle ha´ en forklaring på HVOR koldt det er, lød svaret "ligesom i vores fryser!". Det kunne godt få dem overbevist om at hue og vanter var nødvendige :-D

Men for filan, hvor var det hyggeligt med sådan en kold tur ud i natten med ungerne :-)