mandag den 18. januar 2010

Jamen, næææh…!

Mette B har sendt mig en “award” (og lad os nu hoppe let og elegant udenom hele debatten omkring det nydanske sprog, og alt det dér).

Hun mener simpelthen at jeg er kreativ blogger. Hollaop!

Jeg siger selvfølgelig tusind taaaark – og er lidt forlegen, men meget glad for at Mette har tænkt på mig.

Jeg synes nemlig selv det er lidt småt med kreativiteten lige pt, så jeg ved ikke rigtig om jeg synes jeg er oplagt kandidat til prisen – men måske det alligevel er okay, hvis jeg nu lægger mig i selen fremover ;-)

Nåmmenaltså.

Som jeg har forstået det, så skal jeg holde en lille takketale (som der jo til enhver Award-uddeling er tradition for), hvori jeg fortæller syv ting om mig selv. Hmmm… Jeg skal ikke garantere for om jeg ikke allerede har nævnt dette før, men here goes:

1/ Sagt i al beskedenhed, så er jeg kreativ. Men jeg er (nogle gange til min egen store fortrydelse) sådan en kreativ sjæl som ikke følger nogen regler, ikke følger nogen opskrift og ofte ikke får et færdigt resultat ud af kreativiteterne.

2/ Jeg inspireres tit af farver og strukturer, og er i dén forstand desværre en gang imellem meget ofte næsten altid offer for impulskøb når det kommer til materialer. Helt skidt er det dog ikke, for jeg har gennem årene fået opbygget mig et ganske udmærket lager-over-alt-mellem-himmel-og-jord, og det sker ikke sjældent at jeg finder lige det jeg mangler derinde.

3/ Jeg er for efterhånden mange år siden uddannet beklædningsformgiver ved et håndarbejdsseminarium i Nørresundby, som sidenhen er blevet lukket. Dengang var det tekstil der fangede mig, og dét jeg valgte linie efter – med eksamensopgave i læder og skind. Nu er det ret sjældent jeg syr længere; det bliver vel højst til fastelavnstøjet til ungerne og lidt tøj til de samme ind imellem. Aldrig til mig selv. Hvorfor ved jeg egentlig ikke.

4/ Hvor tekstilen gled lidt ud for nogle år siden, er garnet til gengæld kommet ind. Jeg sidder altid med garn og pind(e) i hænderne (til Sørens store fortrydelse!), og jeg elsker det. Det afstresser mig som intet andet kan. Undtaget selvfølgelig når det ikke vil lykkes. *Grrrrrrr!*

5/ Sidste nye hype er keramik. Jeg fik for år tilbage en karemikdrejefanden (hvad hedder sådan én egentlig?) af Søren i fødselsdagsgave, men er aldrig kommet til at bruge den. Ikke af ond vilje, men fordi jeg ikke lige har “stedet” til den. Nu er jeg så gået i gang på min arbejdsplads´ keramikværksted i stedet, og det er genialt! Man skal så åbenbart bare ikke være bange for fiasko på fiasko på fiasko på………………………….. ;-)

6/ Jeg elsker at tegne. Så meget, at jeg i mine helt unge dage overvejede at gøre det til min levevej, og blive tatovør. Jowjow…

7/ Den ene ting jeg sagtens kunne undvære ved at være en kreativ sjæl er rodet. Jeg roder helt vildt når jeg er i gang, og hverken kan eller vil rydde helt op efter mig selv før projektet er færdigt. Hvorfor skulle jeg dog dét, når jeg nu skal have det frem igen i morgen???

Syv ting, og dér var de. Pludselig kom de alle til at handle om kreativitet, men det var måske også meget passende.

Næst på listen er, at jeg så skal give award´en videre til syv andre, som jeg synes opfylder mine kriterier som “kreativ blogger”. Om de vil køre legen videre er helt op til dem selv, men uanset hvad skal de ikke slippe for at få lidt ros herfra! De syv er:

  • Stine; som helt åbenlyst er kreativ hver dag, og bringer smilet frem på mine læber med hendes finurlige selvportrætter af hverdagen.
  • M; for det er s´gu kreativt at sætte nissehuer på scanningsbilleder og placere padder i frække stillinger i andre folks forhaver!
  • Linda; fordi hun er kreativ på ord. Ingen (og jeg gentager: Ingen) kan bruge det danske sprog som hun. Basta.
  • Anne; fordi hun er kreativ nok til at komme på en Dagens “det nåede vi så ikke!”-julekalender og andre finurligheder – og hun giver Linda kamp til stregen med ordene dér.
  • Lis; jamen fordi! Hun er bare gennemsyret af kreativitet, den tusindkunstner.
  • Trine; fordi hun kommer på idéer ingen andre gør, og kan trylle med ord så smukke at man får en klump i halsen. Gang på gang.
  • Liselotte; fordi hun laver illustrationer der gør mig glad, og er kreativ med både ord, garner, former og farver.

Værsåartig, d´damer. Tag den eller lad være. I fortjener den uanset, for I bringer både smil, tårer og inspiration til mig. Dagligt.

:-)

5 kommentarer:

Trine sagde ...

Nøhj, det var skisme skøn læsning!

Jeg må lige se i min kalender om jeg har tid til selvudlevering.. ;-)
(Og tjekke bagsiden af skilsmissebegæringen - det KUNNE jo tænkes der var indført klausuler jeg ikke var bekendt med...;-)

Kirsten sagde ...

Du er blandt de bedste, Trine. Bare én læsers ydmyge mening :-)

Stine sagde ...

Uhhhh, rødme rødme rødme. TAK!

Kirsten sagde ...

S´lidt Stine. Du laver jo al arbejdet, jeg nyder bare stregen :-)

M sagde ...

Tak Kirsten:o) Jeg vil fluks gå i tænkeboks og finde syv ting. Og med al den kreativitet, der driver fra dine hænder, skulle man jo være crazy for at kunne undgå rod:o)
KH M