torsdag den 14. januar 2010

Der var så dejligt ude på landet

Det var feriesæson, og tyskerne var lige kommet med deres luftmadrasser, villatelte og BMW´ere. På de grønne enge gik de rundt i bermudashorts og badebukser, og rundt om agre og enge genlød lyden af deres ghettoblastere. Jo, der var rigtignok dejligt derude på landet.

Midt i solskinnet lå der en nedlagt maskinfabrik med forgiftet grundvand rundt om, og der groede ikke andet end tidsler og brændenælder, og inde midt mellem tidslerne lå en blyforgiftet and på rede. Hun var så tung af alt det bly, at alle æggene knækkede i samme øjeblik, hun lagde sig på dem, og det blev alt i alt til en overordentlig omelet. Men lige pludselig opdagede hun, at det største æg slet ikke var knækket endnu.”

001

Tak for ordene, Rune. Det var meningen at det skulle ha´ været en godnathistorie i aftes, men der var slet ingen der kunne falde i søvn for vi lo så tårerne trillede.

Hvis du derude har en smule galgenhumor, og dine børn holder af gode grin, snørklede sætninger og vrøvlede navne, så gå på biblioteket i dag og hjemhent Runes fantastiske børnebøger. Jeg kan stærkt anbefale både H.C. Anderledes og Grimmere end Grimm.

Bare titlerne på de gamle eventyr er nok til at få et *fnis* frem her i huset. Hvem derude ville måske ikke have lyst til at læse om Den grumme ælling, Klaskepot eller Den tapre skrædder, der var dum som en stabel brædder?

Kom nu. Læs ham før din nabo ;-)

4 kommentarer:

En fugl i hånden... sagde ...

Oh tak for henvisningen Kirsten - de må på ønskelisten til kommende fødselsdag og juleaftener :-)

Kirsten sagde ...

...og nu du ER i gang Helle, så husk at skrive Jacob Martin Strid med derpå. Det er også helt fantastiske børnebøger, endda på rim :-)

mette b sagde ...

Me luurve!
Og jeg har endda brugt Rune T. Kiddes fortællinger i undervisningen, da vi arbejdede med eventyr. Ungerne fik skrevet nogle rigtig sjove af slagsen på de gode gamle travere.
Har du også set samlingen af eventyr i tegneserieform? Jeg tror hæftet hedder Den lille Møghætte og pulven...

Kirsten sagde ...

Jææææs, jæs, jæs, Mette. S´føli har jeg det :-)

Både Møghætte og "Dolly Dyt og de bøvede bamser" burde faktisk ligge i gemmerne et-eller-andet sted, for jeg fik dem i julegave for mange år tilbage - af mine svigerforældre, der SLET ikke forstod humoren, men pyt med dét ;-)

Tegneserierne er en smule mere *hmmm...* "voksne" end bøgerne. Jeg kan i hvert fald se tydelige forskelle i historien om de tre bukke fra Brugsen. Der bli´r horet lidt mindre i bogformen ;-D