tirsdag den 8. september 2009

Jeg hader at indrømme det…

…men jo. Efteråret sniger sig ind på os. Damn!

Sikre tegn er disse her:

008

Jeg elsker levende lys, men husker dem sjældent. Det gør jeg nu, for de kaster trods alt en lille smule varme fra sig, når man sidder i sofaen – og træpiller løb vi tør for engang i foråret, og har sør´me ikke fået købt nye hjem endnu. Jeg fryser, og jeg synes det er urimeligt! Der burde stadig være sandalvejr udenfor, og jeg holder stædigt ved de åbne sko og bare tæer. Men indenfor, dér kryber jeg til korset; tager Sørens gamle militærsokker på, og tænder stearinlysene. Uff!

Strikketøjet i baggrunden vidner også om koldere tider…

005

Asta skal have strikkede strømper i yndlingsfarverne lige pt. Bagefter venter et par til Agnes i pink nuancer,og måske ender det også med et par til “hende selv”. Hvid, tak.

Og hvad mere siger efterår? Joeh, dette her, såmænd:

004 001

Mit fine træ brast under vægten af enorme mængder af pærer. For hunnen da osse… Jeg fatter bare ingenting, for i de foregående ti år har det træ aldrig båret frugt der var værd at sætte tænderne i, men i år er der en gazillion store, flotte pærer derpå. Dét er jo skønt, men jeg aner faktisk ikke hvad jeg skal stille op med dem. Jeg gider da ikke syltede pærer, og vi kan ved gud ikke spise dem allesammen… Måske de ender som most, for det var da en stor succes med æblerne sidste år.

Dem har vi til gengæld ikke mange af i år. De få der er, er fine – men igen: What??! Vi plejer nærmest at drukne i æbler, men nu ikke mere. Jeg er blank…

003002

Agnes glæder sig til at de er spisemodne, men hun kommer til at vente lidt endnu. Pærerne er fantastiske, men Ingrid Marie får stadig munden til at snerpe sig sammen til hønserøv!

Og mon ikke jeg så skulle tage at få ringet efter de træpiller til fyret! *Brrrrr….*

3 kommentarer:

Tine sagde ...

Ja, efteråret er over os. Dog har vi da haft nogle rimelig varme dage nu her. -Skønt!

Kiggede lige det gamle indlæg om æblemost – hvor ser det bare kanon lækkert ud. Hvor og hvordan får du dem presset?

Kærlig hilsen Tine

Kirsten sagde ...

Æblerne er jeg så heldig at få presset hos min nabo/chef :-) Han har købt et elektrisk hjemmemosteri over nettet, komplet med kværn og presse - og det er HELT genialt! Meget, meget effektivt (vi fik ca. 110 l most på omkring 2½ time, så vidt jeg husker) og endnu mere hyggeligt :-)

Nu ved jeg jo ikke hvor du bor, men hvis du er på udkig efter at få mostet dine æbler er Landkær et godt bud. Det er et gammelt bryggeri i Gudumholm/Sejlflod (omkring 15-20 km fra Aalborg), og dér kan man stadig få mostet "sine" æbler for en beskeden sum. De kommer endda på flasker, du! :-)

Tine sagde ...

Tak for svar Kirsten. Det er min chef der bliver ved med at sige at han skal ha' presset hans æbler, og da jeg så dit indlæg, blev jeg jo lige nød til at spørge.

Chefen mener det er bedst hvis jeg køber et hjemmemosteri, og laver most af alle ansattes æbler. (bare fordi jeg ikke selv har et æbletræ) Ja ja, han kan tro om igen kan han.. :-)