lørdag den 4. oktober 2008

Æblesirup

Mit køkken dufter himmelsk lige nu. Der er blevet kogt æblesirup af lidt af mosten vi pressede i går.

Opskriften er som sagt taget fra DR Friland, og består i al sin enkelhed i, at cirka en liter friskpresset æblesaft koges op med 750 g rørsukker, og en vanillestang plus korn derfra. Så skal det bare have tid...

Af den angivne mængde, endte vi med hvad der er på billedet. To små flasker blev det til, og resten hældte jeg over en god håndfuld mandler. Jeg tror det kommer til at smage fantastisk til gode oste.

Det smagte i hvert tilfælde godt, de gange jeg "kom til" at dyppe en finger i det, mens jeg hældte på flasker....

2 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Uhm... jeg elsker også min æblesirup og jeg gør det samme, som du. Jeg smider nødder af enhver tænkelig slags i glas og hælder fed sirup over. Uha, som det smager godt på en rugbrød med Gorgonzola :-)

Kirsten sagde ...

Det tror jeg gerne. Jeg skal have prøvesmagt snart - men i aften skal jeg i byen, så sirupen får vente.