torsdag den 18. juni 2009

En stor dag i vente

Agnes er ved at være stor. Hun skal starte i skole efter sommerferien, og glæder sig rigtig, rigtig meget. Børnehaven kan efterhånden rende hende noget så grusomt; hun keder sig gudsjammerligt derinde, og sniger sig til en ekstra fridag så ofte hun overhovedet kan. Hver dag tæller vi på fingre.

Hvor lang tid er der nu til sommerferien, mor?”

Det er svært at give et entydigt svar på, for jeg tager afsted med arbejdet i en uge når skolerne får ferie, og alt efter om Søren kan skaffe alternative pasningsmuligheder eller ej – ja, så er svaret enten 10 eller 17 dage, når barnet spørger. Hm! Dén er altså svær at greje når man kun er fem år…

Men: I dag tyvstartede hun på livet som folkeskoleelev. Den ny årgang var inviteret i skole for en dag, med skoletasker, madpakker, drikkedunke og lektier. Dét var fedt :-)

Jeg tog ikke noget foto, for det skal gemmes til den helt rigtige dag. Det dér obligatoriske første-skoledag-billede; nyekviperet, med håret sat og med tasken på – dét kan man altså ikke snyde sig til.

Nu hygger vi bare. Opgaverne de lavede er set og beundret, madpakken er spist og der er blevet berettet om både store drillesyge drenge i frikvarteret, om lærerne, og om hvordan det var sjovt at være i skole i dag, men at hun selvfølgelig forventer at det også bliver kedeligt efter en tid. Man er vel kyniker… ;-)

1 kommentar:

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Jeg havde det akkurat lige saadan. Jeg glaedede mig saa meget til at starte i skolen og var helt ellevild den dag jeg fik lov til at komme med min et aar aeldre legekammerat. Nej, hvor var jeg stolt. Skolebilledet ventede til foerste skoledag og ih, hvor var vi soede!
God fornoejelse til den lille skolepige. Hvor er det bare spaendende. :)