onsdag den 15. april 2009

Le taureau est roi

Tyren er konge. I hvert fald i Camargue. Og det så vi som sagt alle vegne i påskedagene. Flot så det altså ud med de ryttere der stolt skridtede gaderne af inden det store tyreløb gik løs.


I starten var alt jo nogenlunde stille. Vi turister stod på den rigtige side af det store stålgitter der gjorde det ud for afskærmning, men de lokale tog det altså koldt og roligt. De virkede meget skråsikre på, at intet ville gå galt når tyrene blev sluppet løs, og rytterne skulle gelejde dem frem og tilbage i gaden.

Jeg var helt naiv. Jeg troede faktisk bare folk ville kigge på, men det gik relativt hurtigt op for mig, at sådan forholdt det sig ikke. De unge mænd var parate. Man kunne se, at nu skulle manddomstesten stå. Og det gjorde den så.

Et kæmpe kanonslag lød, og så gik det ellers løs...


Det hele gik ud på, at rytterne skulle få styr på tyrene - og alle andre skulle se hvad de kunne gøre for at få tyrene nedlagt. Det gik over stok og sten. Et utal af unge mænd (og purunge drenge) løb alt hvad remmer og tøj kunne holde, for at få fat i tyrenes haler og pels - og så satte de ellers bremserne i når det lykkedes dem. De fleste gange med det resultat at de halvstore tyre faktisk var nede at ligge på asfalten, mens mændene kæmpede af alle kræfter for at holde dem. Det lykkedes nu aldrig særlig længe, og så var tyren afsted igen, med en ny rytter eller to efter den.


Pludselig lød endnu et kanonslag, og så var det hele igen roligt. Rytterne tog på ny den sejrsrunde der tilkom dem, og poserede flot i centrum af det der før havde været så kaotisk. Musikken gjaldede igen, og det hele var forbi.Og det var faktisk sjovt at se, uanset hvad diverse dyrerettighedsforkæmpere så må mene om den udtalelse...

2 kommentarer:

Susanne sagde ...

"-og årets vinderfoto er:"

altså det der med ham i den hvide t-shirt. Sikke et liv der er i det billede. Godt fanget!

Kirsten sagde ...

Rent held, lover jeg dig. Men jeg synes også det er det bedste.