mandag den 22. september 2008

Æblerov

Jeg er heldig med mine naboer (som jo forøvrigt også er mine arbejdsgivere, men det har jeg vist nævnt før). De er nogle meget rare og hjælpsomme mennesker, som altid glad og gerne låner ud af værktøj og lignende når der er brug for det - og det er altså dejligt, at man ved hvor man ikke går forgæves når det kniber.

Nu har de fået nyt legetøj. Eller, det har han, for han er bl.a. ivrig ølentusiast, brygger selv de gyldne dråber der smager helt fantastisk. Nu har han så slået sig på andet og mere end øllet. Nyindkøbt, og selvfølgelig allerede velafprøvet, står nu et komplet hjemmemosteri derovre.

Æbletræerne bugner i denne tid, og nu ville Henrik så prøve at få andet og mere ud af dem end æblemos, æblekager og fuglefoder. Så der bliver presset æbler til den helt store guldmedalje, til både dem selv, og alle venner, børn og børnebørn.

Mosten smager fantastisk, men det er ikke nok. Henrik er en hittepåsom mand, så nu har han også gang i noget hjemmebrygget æblecider - det er måske bare et spørgsmål om en gæringsproces, hvad ved jeg? Men jeg håber på en smagsprøve når han når så langt, for han plejer altså at have heldet, eller talentet, med sig.

Nu har jeg så tænkt mig at teste egne æbler for modenhed i denne uge, for jeg er blevet tilbudt at få dem forarbejdet derovre - og man skulle da være et skarn hvis man sagde nej tak til most af egen avl. Uhm!

2 kommentarer:

Susanne sagde ...

Vi glæder os til I kommer med trillebøren. Det er ret sjovt - og lige noget for Asta og Agnes at være med i.
Da vi havde børnebørnsæblepressedag i lørdags var det skægt at se de små poder gå rundt og samle æbler op under træerne og tage en bid af ca. hvert eneste æble inden det blev afleveret. Men pyt - det blir i familien! :-)
Og lige en erfaring: Hvis I har fryserplads, er det allernemmeste at fryse mosten ned i to-liters-plastic-poser. Når knuden går fra er der ca. en liter saft i hver. Nemt at ta' op og bruge efterhånden.
Vi ses! (Og har du brug for en hånd til æbleplukkeriet, så sig til - jeg synes det er en dejlig septemberforteelse)

Kirsten sagde ...

Tak for tippet, Susanne. Jeg havde egentlig været ude i noget med at få fat i en masse plastsodavandsflasker, men jeg kan godt høre at dit forslag lyder nemmere.
Og mht æbleplukkeriet, det klarer pigerne og jeg snildt. Vi nyder det nemlig også :-)