mandag den 22. september 2008

Lige til at få røde knopper over

Jeg er egentlig temmelig pro moderne teknologi. Jeg elsker min pc - men ville ikke græde mig i søvn over at skulle udskifte den med en nyere, større og hurtigere model - og kan heller ikke undvære min mobiltelefon efterhånden, selv om jeg dog strittede imod længere end mange andre.
Der er dog nogle ting jeg sagtens ville kunne undvære ved den mobil. Her tænker jeg mest i sms-afdelingen. Jeg kan godt lide at sms´e, jeg synes faktisk det efterhånden er et uundværligt redskab i min dagligdag - nok mest fordi jeg til daglig arbejder med unge mennesker i teenageårene og lige over, og for dem falder det altså lige til højrebenet at sende en sms i stedet for at ringe.

Men jeg indrømmer det blankt. De ting jeg absolut ikke kan udstå når det kommer til mobiltelefoni er bl.a.

*Sur gammel strigle on*

Kædesms´er
Kædebreve har aldrig virket. Kædemails har altid været et lettere irritationsmoment, og ikke kun for mig, tror jeg. Men kædesms´er er alligevel det værste af dem alle. Jeg tror folk lige ser dem, og, fordi det er så nemt, sender dem videre uden at tænke over det. Men jeg kan ikke udstå dem. Tænk, at voksne mennesker sender tekster videre, med "Hvis du sender denne besked videre til mindst 10 personer, vil du møde dit livs kærlighed". Naaih, du vil ikke - du vil allerhøjst få 10 personer i din omgangskreds til at undre sig over, hvorfor du sender det bras til dem.

Illustrationer i form af tegnsætning
Du har sikkert også modtaget et "nytårsfyrværkeri" eller et "bamseknus" på din telefon - udelukkende komponeret af paranteser, apostroffer, udråbstegn og en enkelt stjerne. Jamenhvorfornudetda??? Personligt skal jeg altid tilte hovedet lidt på skrå, knibe øjnene sammen til den helt rette størrelse, og så virkelig koncentrere mig for at få det til at ligne noget. Send dog et kort, hvis I virkelig vil mig noget. Altså.

Vits-arkiver
Jeg har intet imod en vits i ny og næ, og heller intet imod at folk fortæller en enkelt eller to videre, men: I kender dem godt. Dem dér, der til festlige lejligheder ikke helt kan lade være med at fiske mobilen op af lommen, for derefter at bruge 1½ time på at bladre frem og tilbage, og læse den ene lårklasker op efter den anden. Mmmhm. Need I say more...

Og vinderen over dem alle er:
Sms´sprog
Når kvinder (for det er altså kvinderne der er synderne i denne kategori) i alderen 30+ bruger ord som "tøzer" og "knuzer" i en sms. Mig bevidst er disse ord ikke stavet med "z", og de bliver altså ikke mere friske af at blive det. Stav dog for pokker ordentligt, koner. Jeg bryder spontant ud i røde knopper over hele kroppen, når jeg lukker op for en besked der starter med "hejza", medmindre altså den er skrevet af en 12-årig pige.

*Sur gammel strigle off*

Og det var bare det jeg ville sige. Hej. ;-)

2 kommentarer:

Mette sagde ...

ja ja, undskyld(hvis det er mig?);-)

Kirsten sagde ...

Hahahahaha :-D
Nej, Mette, det er ikke dig - i hvert tilfælde ikke hvad jeg ved af. Jeg synes ikke jeg har taget dig i nogen af de nævnte forteelser - endnu...

Jeg tænker såmænd ikke på nogen bestemt - jeg véd bare at når de nævnte ting sker, gi´r det altså akut udbrud af fnat og grimme eksemer hos mig.

Je´ ka´ ikke ha´ det.