lørdag den 26. februar 2011

De fleste gange går det over med alderen…

Da jeg var barn var der mange regler.

Ikke træde på stregerne. Altid banke tre gange på døren. Drej glasset rundt inden du drikker. Spis et lige antal slikstykker. Hvis du siger et ord forkert, så sig det forkert igen – så går det lige op.

Things like that. OCD Light, uden at have en døllefjellemusse med rigtig OCD at gøre. Bare sådan helt almindelig børneadfærd.

Det gik over igen. I en relativt ung alder endda. Og gudsketakoglov for dét, for OCD er ikke spøgværk, og i virkeligheden ikke en skid sjovt når man for alvor er ramt.

Dét er Søren ikke. Han er bare rigtig, rigtig sjov at drille.

Han har én fiks ide stadigvæk. Bilradioens volumeknap skal, må og kan kun stå på et lige tal. L I G E, blev der sagt!

Og dér kan jeg så, hver gang vi kører ud i det blå, mærke en lille hornet Satan stikke sit grimme hoved frem. Den be´r  bare om røvfuld, den lille djævel…

Den kan ikke lade være. Hver gang han kigger væk, sniger min finger sig over på volumeknappen *liste, liste, liste… TRYK!!!*, og pludselig står den på 13 (for der er altså et-eller-andet ekstremt angstprovokerende over lige dét tal).

Det er ikke løgn: Man kan se det på ham. Hvis vi satte elektroder på hans krop ville det kunne måles, stressniveauet. “Must. Set. Volume. To. Even. Number. NOW!” står skrevet i hele hans kropssprog.

Han prøver at lade være. Virkeligvirkelig. Især fordi han ved jeg gør det med vilje, og han ved jeg brøler af grin lige så snart han retter på volumen. Han griner selv med, så skide være med det.

Det er fandeme for sjovt. Og jeg er lidt led, jeg ved det godt, men helt ærligt: Ville du kunne holde fingrene fra knappen?

5 kommentarer:

Onkel Anne sagde ...

Åh Kirsten du rammer noget hos mig, der ikke er sjovt! Jeg har det med tallet 13. Lyden må ikke stå på det, og selv om jeg ikke har OCD så får jeg det rigtig skidt, hvis lyden står på det. Jeg ændrer det, og hvis min kæreste griner af mig, så flegner jeg!
Men så længe I begge synes det er sjovt, så er det fint :)

mette b sagde ...

Hahaha! Jeg stiller også altid volumenknapper på et lige tal. 12 på musikken i stuen, 22 i bilen og bare et lige tal på tv'et, der ikke er så stabilt.
Light er ok til mig ;o)

Sandie sagde ...

Har lige spurgt min mand om han lever et dobbeltliv - han har det nemlig på nøjagtig samme måde som Søren! Jeg piller også på volumenknappen hver gang jeg kan se mit snit til ;)

Anonym sagde ...

He he he he he. Gnægger i det skæg jeg ikke har - hvor ER det bare sjovt !

KH Maria

Ps: no way om jeg ville kunne dy mig heller for at røre ved den knap.

Merete sagde ...

Hmm.... har det lige sådan selv ;0)