mandag den 14. maj 2012

Mor er ikke vred. Mor er skuffet…

Jo, fandeme.

Den årligt tilbagevendende Uldfestival er knapt lukket og slukket, men jeg må op på barrikaderne en tur, fordi:

Det var fandeme for ringe, kære bestyrelse. Sorry – og måske især til jer der syntes det hele var åh, så hyggeligt og fantastisk i weekend´en. Ahrmen, nej, det var ej! Det var for amatørnisser, var det.

Og jeg tør godt sige det. Også højt nok til at bestyrelsen kan høre det, for det var simpelthen for skrabet i år. Jeg har været der hvert år, men i år lignede det simpelthen en festival på støttehjul, og hvis dét er standarden nu gider jeg s´gu ikke igen.

Alle herlighederne var pakket sammen i den ene ende af byen, så alt det skønne liv der de forgangne år har været i de grønne arealer bag skolen og ved søen; pist borte, væk! Stakkels Berit gik i en lillebitte, snoldet fold bag Galleri Saltum med sine får og hund, hvor hun før har haft en hel lille eng i smukke omgivelser at arbejde på.

Hvor var charmen blevet af, muligheden for at plante røven i græsset og nyde en kold øl, duften af bål og fantasien om de go´e gamle dage? Pist borte, væk!

Hvor var de innovative kunsthåndværkere?! Hvor var nyskabelsen, kreativiteten og de lidt skæve indslag?! Pist borte, væk! Hvorfor var der for eksempel ikke tænkt på at få Trine op og fortælle om yarnbombing – eller hvorfor har de ikke indbudt til en workshop med krydret strik?

Alt det glimrede ved sit fravær, desværre. I stedet var der strikkekits, strikkekits og strikkekits – og dét kan fandeme være hamrende ligegyldigt, hvis I spørger mig. Det leger vi lige at I gjorde, ing´.

Jeg synes at festivalens bestyrelse næste år skal tænke over, at en Uldfestival burde handle om garn og hvad man med lidt tankevirksomhed og fingersnilde kan få ud af det – og ikke om at man skal betragte de besøgende som umælende får, der ikke har en selvstændig tanke i hovedet.

Nå.

5 kommentarer:

Signe sagde ...

Hørt! Jeg er helt enig! Har sjældent været så skuffet!
Lidt ligesom da jeg var ung (læs: yngre) og man partout skulle til jerslev marked og hvert år blev påmindet om hvor kedeligt det egentlig var.

Signe

Inge sagde ...

Og mig der var så ærgerlig over at jeg ikke nåede Saltum i år..... Der er åbenbart ingen skade sket - strikkekits kan jeg jo bare købe på nettet.
Men ærgerligt hvis det skal være standarden:-((

violykke sagde ...

Jeg var der ikke og har aldrig været der, der er alt for langt, har rigtig meget lyst,men du er ikke den eneste, jeg syntes man kan læse rundt omkring at det har været en skuffelse i år.

Pernille sagde ...

Jeg har ikke været der før, og umiddelbart synes jeg det var hyggeligt. Jo helt sikker lidt vel meget salg og et håb om flere arbejdende værksteder eller noget.

Men jeg havde ikke noget at sammenligne med, havde godtnok hørt det skulle være lidt skuffende, men havde stadig ikke noget sammenligningsgrundlag.

Jeg synes du skulle sende dit indlæg til bestyrelsen. Helt som det er, uden redigering. For det er gode forslag og fornuftig kritik, de kan bruge til næste gang.. forhåbentlig.

Beckmann sagde ...

Kunne man slet ikke komme til at lugte lidt af lanolin et sted?