mandag den 23. juli 2012

Beretningen om, hvordan jeg blev så glad, så glad, for at jeg aldrig valgte at blive anlægsgartner. Nåja, og lidt af det løse…

Det kan faktisk berettes ganske enkelt, og i stikordsform.

Kæmpestor have. Skovl og spade. Tung, tung jord. Fyldsand en masse. Jernbanesveller á cirka 100 kg stykket. I pluralis, ja. Tunge betonfliser. Igen, i pluralis. Vabelfyldte, ru hænder. Arme så lange som en orangutangs.

Og en øm, øm krop, med ab-so-lut ingen energi tilbage.

Men hey! On the upside …så er vi ikke engang færdige endnu.

*Suk*

Jeg var så myoseramt i hele mit gamle korpus, at jeg var tæt på at være grædefærdig i aftes – men da havde vi (Søren og jeg) til gengæld også færdiggjort flisebelægning på 20 kvm, fyldt en gigantisk plantekasse op med jord og prepareret en svelleomkranset bålplads på 35-40 kvm. Alt sammen på to arbejdsdage. Og det ser godt ud.

I dag har jeg lavet et absolut minimum. Alt har været hyggebetonet, og har været i “pynte-hygge-nusse” afdelingen af hvad der så også følger med den slags havearbejde.

Jeg har købt stauder ind. Jowjow. Dét, der ellers aldrig burde ske, er sket. Jeg er nu officielt blevet en del af staudefolket. Og jeg har placeret dem nøjsomt i giga-plantekassen, som vel i virkeligheden sagtens kunne bære dobbelt så mange blomster – men dét koster jo kassen. Nu måtte jeg nøjes med lidt, men godt. Lupiner, jacobsstige, lavendler, løg og andet godt pynter derude, og så må der komme mere til hen ad vejen.

Jeg har lumske planer om at skulle afsted efter flere lupiner og/eller lavendler en af de nærmeste dage, men det er til et andet sted i haven – og når mine fingre igen er samarbejdsvillige, knipser jeg løs med kameraet, så I kan se, at jeg ikke er fuld af løgn.

Og det med planterne er vel det jeg har lavet i dag, i virkeligheden. Nåja, og kigget bil i timevis fordi vi snart ikke kan køre i skramlekassen mere. Og prøvet at få øje på en solnedgang ved Saltum Strand, men jeg havde for travlt med at holde styr på stor hund og børn, så de eneste billeder der blev af dét er for mit indre øje. Ret synd for jer i virkeligheden, for hund vs. børn var et sight to remember…

Nu er der bagt pølsehorn til den tur der venter i morgen, og tændt for varmen i teltet i haven. Vi sover der så vidt muligt mens vi har ferie, bare fordi det er såååå dejligt, og vi bilder os ind at man sover meget bedre i frisk natteluft. Ingen ironi her, det lover jeg. Det er skønt!

I nat håber jeg bare linen på flagstangen er surret bedre fast, så vi slipper for *klappeti-klappeti-klappeti-klappeti…* hele natten lang…

13 kommentarer:

Alice M sagde ...

Åh lyder hårdt..

Men jernbanesveller - og så ved et bål?
Uff... De er så giftige og kræftfremkaldende - specielt når de bliver opvarmet fra et bål... Og bruges som siddepladser..

Der står noget om det her:

Http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/anlaeg_og_teknik/212.html

Kirsten sagde ...

Lupiner BREDER sig :-)

Kirsten sagde ...

Kirsten: I know - og hvor er det da skønt :-)

Alice: Bare rolig, vi HAR tænkt os om. Svellerne er ikke i umiddelbar nærhed af bålet, de skal ikke siddes på og de bliver ikke varme. De er blot lagt i jorden som afgrænsning, omkring 2,5 m fra varmekilden. Og så går vi jo heller ikke hen og slikker på dem eller noget, så vi er såmænd ikke så bange for dem. Der findes jo et utal af artikler derude på www, og det er lidt svært at vide hvilke man skal tro mest på... Men tak for omsorgen :-)

Kirsten sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kirsten sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kirsten sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kirsten sagde ...

...og så gik min mobil vist bare i selvsving med at autogenerere kommentarer, så det er mine egne der er slettet ovenfor. I virkeligheden bare en frisk måde at få det til at syne af en hel masse... ;-)

Alice M sagde ...

Jamen det var så lidt ;)
Og ja - der findes utallige artikler som både trækker den ene og den anden vej - jeg er nok bare for erhvervsskadet til at ville have dem i min have selvom sandsynlighederne for skader nok er små. Sådan er detat være kemiker.

Kirsten sagde ...

Dét forstår jeg fint, Alice. Personligt har jeg svært ved at skelne skidt fra kanel, og ville sikkert have mere indblik i sagerne hvis det var mere indenfor mit "felt". Vi prøver at være meget ansvarlige og kritiske når det kommer til placeringen af netop svellerne, selvfølgelig fordi vi ved der er så mange forskellige udmeldinger. Derudover må jeg bare indrømme at jeg også er så nordjysk at jeg har dem i min have fordi jeg synes de er så filans nemme, praktiske og kønne at se på.
So there :-)

Kirsten sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Kirsten sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Susanne (nabo) sagde ...

Det lyder aldeles dejlgt! Er vild med både sveller og lupiner :)

Anonym sagde ...

Uhhh, må vi snart se billeder ?
Lyder rigtig fint :)